Paardenopfok: Winterstalling

Wij bieden u tevens de mogelijkheid uw paard in het winterseizoen bij ons te stallen. De paarden worden gehuisvest in kleine groepen in open loopstallen met een permanent toegankelijk verharde uitloop.

Groepshuisvesting heeft een aantal voordelen t.o.v. individuele huisvesting in boxen: het frisse stalklimaat, het contact met soortgenoten en relatief veel bewegingsvrijheid op de verharde uitlopen.
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat beweging op jonge leeftijd belangrijk is voor een goede ontwikkeling van het beenwerk. Extra beweging krijgen de paarden in weilanden afgerasterd met dubbel 4 cm schriklint en in onze buitenbak van 20 x 60 m.

De open zijde van de loopstallen is gericht op het oosten en blijft zomer en winter open. Hierdoor ontstaat een optimale natuurlijke ventilatie waarbij de staltemperatuur nagenoeg gelijk is aan de buitentemperatuur. Eén van de belangrijkste oorzaken van problemen met de luchtwegen bij paarden is het stalklimaat.

Het rantsoen van de paarden bestaat uit voordroogkuil van zeer hoge kwaliteit. Voordroogkuil is half gedroogd gras (40 tot 50% droge stof) dat afgesloten van lucht opgeslagen wordt. Een groot voordeel van voordroogkuil is, dat het stofvrij is. Verder worden krachtvoer en indien nodig extra vitaminen en mineralen gevoerd. De paarden komen met het voeren en opstrooien dagelijks in de hand, wat de handzaamheid van de paarden bevordert.

Kosten

Winterstalling in groep seizoen 2015 - 2016: € 139,- per maand

 

 

Open loopstallen     Winterstalling paarden

Buitenbak 20x60 m     Voordroogkuilvoer

    Groepshuisvesting paarden